Vi har tatt spranget!

Om Spir

Til alle våre lesere:

Godt nytt 2017, vi har tatt spranget!

KAREA-Varbas som vi nå har hett i to år er borte… Det sammenslåtte navnet vi har hatt en periode er gravlagt og borte for godt. Vemodig for begge, men sammenslåingsprosessen er over, selv om vi har ansatte på flere adresser i Oslo. Varbas navnet har eksistert siden 1959, og på godt og litt vondt, har det vært et merkenavn. Nå som det er borte kan det være på sin plass å fortelle at Varbas sto for Vanføres arbeidssentral AS og tiden for bruken av ordet vanføre og arbeidssentral er for lengst over.  

Derfor ville vi hete noe nytt som passet for ansatte i alle leire! I vår leten fram mot et nytt navn, har det vært workshops – intervjuer av ansatte og brukere, styret og behandlet av eier. Vi er og vil være en bedrift hvor det spirer og gror – hvor vi gir inspirasjon til veien videre for våre brukere. Vi ønsker å vise omgivelsene at vi ikke er en «gammelmodig» bedrift, men en moderne læringsarena og en «venn på veien» for alle som trenger oss. Derfor ble navnet Spir Oslo AS, helt riktig! Og det at hovedbasen er i Spireaveien 8 hjalp på. Takk til kommunikasjonsbyrået Bonanza som har hjulpet oss i prosessen.

Det tette samarbeidet vi har med arbeidslivet om arbeidsplasser til «våre» søkere er svært viktig. Som aktiv «Ringer i vannet» bedrift (RIV) i NHO, har vi stor tro på at mange av våre søkere, uansett om de har hull i CV-en eller andre utfordringer, blir tatt i mot av det arbeidslivet vi samarbeider med. De må bare få vise seg fram og vi må være en ærlig samarbeidspartner når partene trenger oss.

Vi har noen «hårete mål» for 2017:

1) Oslos største og beste bedrift på læreløp for de søkerne som trenger ekstra oppfølging i og utenfor bedriften vår. Alt for at de skal nå målet om fagbrev og lønnet arbeid.

2) Som tjenesteleverandør til NAV, levere det som etterspørres i det nye sømløse tiltaket AFT (Arbeidsforberedende trening). Og at minst 50% får arbeid eller fortsetter i videre utdanning etter tilbudet.

3) Hurtigløp til asylanter og flyktninger. Vi har mange kompetente medarbeidere som står klar til å betjene søkerne, slik at de kommer fortest mulig over i arbeid og får startet integrasjonsprosessen så tidlig som mulig.

4) Fortsette det gode samarbeidet med eier Oslo Kommune, slik at så mange som mulig av byens borgere som ikke har det, får et lønnet arbeid, og ikke blir stående utenfor arbeidslivet. Spesielt er det viktig for unge arbeidssøkere!

Selv om vi bytter navn, kommer vi til å feire 60 års dagen i 2019 og jeg vil på vegne av Spir Oslo AS ønske alle våre lesere et godt og fremgangsrikt nytt år!

Husk at for å gi inspirasjon må vi være inspirert!