Gull til Chris og Mari!

Smak er en storhusholdningsmesse som arrangeres hvert annet år.
Lærlingekompaniet arrangerte på messen en konkurranse for lærlinger innenfor ernæringskokkfaget.

På kort varsel (14 dager) sa Chris fra Spir Oslo og Mari fra Politihøgskolen seg villig til å stille lag og være med.
Med god veiledning fra fagveileder Kamilla i Spir Oslo og Rune fra Politihøgskolen satt de igang med menyforslag og øving frem til 7. februar.
Oppgaven gikk ut på å lage lunsj, middag og dessert til 8 personer og rettene skulle ha visse ingredienser som var bestemt på forhånd.

Menyen Chris og Mari kom frem til var:

Lunsj
Porsjonspai med spinat og Snøfrisk, appelsin- og tomatvinaigrette.

Middag
Langtidsstekt svinekam med potet- og jordskokkstappe, frityrstekt grønnkål, ovnsbakte grønnsaker og hjemmelaget bearnaisesaus.

Dessert
Tykkmelk- og kesamkrem med bringebærsorbet på pistasjeflarn.

Menyen skulle også være realistisk gjennomførbar til minimum 100 personer, og maten skulle prisberegnes til maks kr 70,- pr person. Dagsmenyen skulle også beregnes til å inneholde ca 1300 kcal.

Dommerne vurderte innkomne menyforslag og valgte ut de 6 beste menyene som fikk delta i finalen i NM for Ernæringskokklærlinger.
De 3 beste lagene fikk pokal og medalje, og en pengepremie.
Det var en spennende og jevn konkurranse og når Chris og Mari til slutt ble ropt opp som vinnere stod jubelen i taket og både de og vi som var rundt de var lettet og svært stolte over vår lærling som tok GULL.
Gratulerer!